Can't open zotero for mac on OSX 10.14.2

I just download and install the latest version, but it can't open. I have tried restart my computer, uninstall and install zotero again but it still doesn't work. I have searched this problem but can't find any solution.

The screenshot can be seen on:
https://ws2.sinaimg.cn/large/006tNbRwly1fygq1znd4zj312k0u0th2.jpg

Part of the error messages are copied here:

Process: zotero [570]
Path: /Applications/Zotero.app/Contents/MacOS/zotero
Identifier: org.zotero.zotero
Version: 5.0.59 (???)
Code Type: X86-64 (Native)
Parent Process: ??? [1]
Responsible: zotero [570]
User ID: 501

Date/Time: 2018-12-23 15:39:35.922 +0800
OS Version: Mac OS X 10.14.2 (18C54)
Report Version: 12
Anonymous UUID: 1D98E428-C9E9-E4AA-8E42-815C63E69BB1


Time Awake Since Boot: 100 seconds

System Integrity Protection: enabled

Crashed Thread: 28 Compositor

Exception Type: EXC_BAD_ACCESS (SIGSEGV)
Exception Codes: KERN_INVALID_ADDRESS at 0x0000000000000000
Exception Note: EXC_CORPSE_NOTIFY

Termination Signal: Segmentation fault: 11
Termination Reason: Namespace SIGNAL, Code 0xb
Terminating Process: exc handler [570]

  • We've never seen that before. I'd guess that there's something installed on your computer that's breaking this. The crash is in the Compositor thread, which would point to something related to graphics or fonts. (What Mac is this?)

    In case it's font-related, you could try opening prefs.js from your Zotero profile directory in a text editor (e.g., TextEdit) and adding these two lines:

    user_pref("general.useragent.locale", "en-US");
    user_pref("intl.locale.matchOS", false);


    (If they already appear in the file, change them to the above.)

    That will force Zotero to use English.

    If that doesn't work, and you know how, I'd check for any non-standard kernel extensions, launch agents, or launch daemons on your computer.
  • I experience the same issue. Same OS, same error. Everything is in English though.

    Process: zotero [1587]
    Path: /Applications/Zotero.app/Contents/MacOS/zotero
    Identifier: org.zotero.zotero
    Version: 5.0.59 (???)
    Code Type: X86-64 (Native)
    Parent Process: ??? [1]
    Responsible: zotero [1587]
    User ID: 501

    Date/Time: 2019-01-03 21:12:30.734 +0000
    OS Version: Mac OS X 10.14.2 (18C54)
    Report Version: 12
    Anonymous UUID: 53A940A9-D6A8-EA97-6AC4-41FFC87F7A01

    Sleep/Wake UUID: 877F3811-D63B-4218-A27D-974CF1DB3E0E

    Time Awake Since Boot: 9300 seconds
    Time Since Wake: 2600 seconds

    System Integrity Protection: enabled

    Crashed Thread: 28 Compositor

    Exception Type: EXC_BAD_ACCESS (SIGSEGV)
    Exception Codes: KERN_INVALID_ADDRESS at 0x0000000000000000
    Exception Note: EXC_CORPSE_NOTIFY

    Termination Signal: Segmentation fault: 11
    Termination Reason: Namespace SIGNAL, Code 0xb
    Terminating Process: exc handler [1587]


  • @vvinogradov: What Mac?

    Have you checked the things I suggested above (kernel extensions, etc.)?

    If you close Zotero, temporarily rename "Zotero" in your home directory to "Zotero-Old", and restart Zotero (i.e., with a fresh data directory, assuming your data directory is in the default location), does it still happen? (If so, you can rename the folder back.)

    Does it happen if you delete and redownload Zotero?

    How about if you open the Go menu in Finder, select "Go to Folder…", paste in ~/Library/Caches/Zotero, and then delete the 'updates' folder?
  • Hi, thank you for responding.

    The Mac is:

    Model Name: MacBook Pro (Retina, 13-inch, Early 2015)
    Model Identifier: MacBookPro12,1
    Processor Name: Intel Core i5
    Processor Speed: 2.9 GHz
    Number of Processors: 1
    Total Number of Cores: 2
    L2 Cache (per Core): 256 KB
    L3 Cache: 3 MB
    Memory: 8 GB
    Boot ROM Version: 180.0.0.0.0

    I have deleted and reinstalled Zotero a few times. Same error.
    Following your advise I have renamed the folder, started Zotero and got the same error.
    I don't have an 'update' folder in '~/Library/Caches/Zotero'.

    I have not installed any other apps since last time Zotero worked. Is something related to Mojave?

    Thank you
  • I removed Zotero completely again (and again...), tried the beta version. Same error, Zotero wouldn't start.
  • If you go to ~/Library/Internet Plug-Ins or /Library/Internet Plug-ins (note that those are two different directories, and you need to check both), do you see a fbplugin file? If so, delete it. If you don't see it or that doesn't help, you can try moving any other plugins to a "Disabled Plug-ins" subdirectory.
  • ~/Library/Internet Plug-Ins was completely empty.
    /Library/Internet Plug-Ins did not have fbplugin in it. I moved all other plugins.
    Reinstalled Zotero (it is 5.0.60 now).
    Same error message:

    Process: zotero [829]
    Path: /Applications/Zotero.app/Contents/MacOS/zotero
    Identifier: org.zotero.zotero
    Version: 5.0.60 (???)
    Code Type: X86-64 (Native)
    Parent Process: ??? [1]
    Responsible: zotero [829]
    User ID: 501

    Date/Time: 2019-01-10 18:45:10.651 +0000
    OS Version: Mac OS X 10.14.2 (18C54)
    Report Version: 12
    Anonymous UUID: 53A940A9-D6A8-EA97-6AC4-41FFC87F7A01


    Time Awake Since Boot: 600 seconds

    System Integrity Protection: enabled

    Crashed Thread: 28 Compositor

    Exception Type: EXC_BAD_ACCESS (SIGSEGV)
    Exception Codes: KERN_INVALID_ADDRESS at 0x0000000000000000
    Exception Note: EXC_CORPSE_NOTIFY

    Termination Signal: Segmentation fault: 11
    Termination Reason: Namespace SIGNAL, Code 0xb
    Terminating Process: exc handler [829]

    VM Regions Near 0:
    -->
    __TEXT 000000010fa44000-000000010fa47000 [ 12K] r-x/rwx SM=COW /Applications/Zotero.app/Contents/MacOS/zotero

    Thread 0:: Dispatch queue: com.apple.main-thread
    0 libsystem_kernel.dylib 0x00007fff5eeb87de __psynch_cvwait + 10
    1 libsystem_pthread.dylib 0x00007fff5ef72593 _pthread_cond_wait + 724
    2 libnss3.dylib 0x000000010fda667d PR_WaitCondVar + 253
    ...

    etc.

    Any ideas what it can be?
    Thank you
  • Can you copy the entire crash log and send it to support@zotero.org with a link to this thread?
Sign In or Register to comment.