zotero etkinleştirme

edited September 27, 2020
Merhaba, zotero sözcük işlemcilerinde word eklentisini kurmuş olmama rağmen hala zotero ile kaynak gösteremiyorum. "Zotero word ile bağlantılı değil" şeklinde bir uyarı alıyorum. Nedenini öğrenebilir miyim lütfen?
  • edited September 27, 2020
    What's the exact message you're receiving? Don't rephrase or translate.
  • "Zotero word ile bağlantılı değil" şeklinde uyarı vermesinin nedenini öğrenebilir miyim?
  • Can you take a screenshot that shows what you’re seeing, upload it somewhere (for example, Dropbox), and provide a link here?
  • You don't have Zotero open on your computer.
  • Bu sorunu nasıl giderebilirim?
  • edited September 28, 2020
    Zotero programınını başlatmanız gerek. Zotero açık değilse, Word Zotero eklentisini kullanarak Zotero'dan veri alamaz.

    Zotero'yu başlatın ve arkaya atın. Bir daha da bakmanıza gerek yok. Gönderme yapmak istediğinizde, Add/Edit Citation'a basın. Küçük, kırmızı bir kutu gözükecek. Bu kutu içinde kitaplığınızdaki eserleri arayabileceksiniz, gönderme yapabileceksiniz.
  • https://i.hizliresim.com/k4xfOb.png

    zoteroyu başlatıp yenide denedim bu sefer de böyle bir sorun ile karşılaştım.
  • ayrıca sorunları gidermek için "ok" tuşuna bastım ancak yine de işime yarar bir yönlendirme bulamadım.
  • Maalesef, sorun giderme yönergesi Türkçe'ye çevrili değil. O sayfadaki söylenenleri yapınca sorunlar genelde gideriliyor. Burada yardım almak için genelde 'Bu çalışmadı' ve ya 'İşe yaramadı' demek yetmiyor. Neyin işe yaramaduğını anlatmalısınız. Eğer yönergeyi okuyabildiyseniz, hangi basamakları yaptığınızı ve sonuçlarını burada anlatmanız faydalı olur.

    O sayfa dışında bazı soruları cevaplamanız da yardımcı olabilir.

    Hataya neden olan işlemleri (her şeyi) basamak basamak anlatmanız lazım. Bu hatayı ne yapınca gördünüz. Add/Edit Citation'a basınca mı? Eski, içinde alıntılar olan bir dokümanda mı?

    Yeni bir Word dokümanında aynı işlemleri yapınca yine hata oluyor mu? Olmuyor ise eski dokümanınızın Zotero alanlarında bozulma olmuş olabilir. Çözümü zor değil, ama o sayfadaki basamakları uygulamak gerekiyor.

    Zotero sürümünüz ne? Word sürümünüz ne? Sadece Word 2013 değil, örneğin 16.42 gibi detaylı sürümü söyleyin.

    Eşleşmenin yanında hata mesajı gözüküyor. Bağlantı sorunlarınız var mı? Çok eski bir Zotero sürümü kullanıyor olabilirsiniz.

    İlk önerim Zotero'nuzu en son sürüme yükseltmek. Şu an 5.0.90. Word'ünüzün de güncellemelerini yapın.

    İlk aşamada Hata Raporlaması yapmanız yararlı olabilir. Hata oluştuktan sonra, Zotero'da Yardım'ın altındaki Hata Raporlamayı deneyin ve Hata numarasını buraya yazın. Hata raporu Zotero'yu geliştiren yazılımcılara gidecektir (yukarıda size yanıt vermiş olan kişi, örneğin). Bariz bir problem varsa, bu işe yarayabilir.
  • There are no errors in there.

    What full, exact version of Word is this?
Sign In or Register to comment.